2018-05-07 12:16:03• hírek • Bede Emőke

Ilyen volt a 62. alkalommal megrendezett Sambra Oilor

Vasárnap immár 62. alkalommal rendezték meg az avasi régió legnagyobb ünnepségét, a Sambra Oilor nevű folklórfesztivált, melyre idén is több ezer embert vártak a szervezők.

A Sambra Oilor-t minden év májusában rendezik meg a lajosvölgyi domboldalon, ilyenkor népzenével és néptánccal ünnepel a környék lakossága és az idegenből érkezett látogatók. Az esemény a hagyományos tejösszefejéssel indult, majd 10 órától a népdalénekesek is színpadra álltak. Fellépett többek között Irina Man, Petre si Petrica Zele, Maria Petca Poptean, Petrică Mureșan és Gheorghe Turda is. Természetesen a népviseletbe öltözött fiatalok sem hiányoztak, akik avasi táncokkal kedveskedtek a nézőknek.
 

Bár a színpad előtt is sokan nézelődtek, legtöbben mégis a bódéknál válogattak. Sajnos évről évre egyre kevesebb kézműves termék kerül terítékre, ezzel párhuzamosan pedig ide is belopta magát a töméntelen mennyiségű bóvli. Sokan még a helyszínen hangot adtak csalódottságuknak, mások a közösségi oldalon fejezték ki sajnálatukat vagy felháborodásukat. Talán a panasz a szervezők fülébe is elér majd, s jövőre nagyobb hangsúlyt fektetnek a valódi hagyományok ápolására.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: